News & Events

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Οι κυριότερες τοπικές γεύσεις των Παξών περιλαμβάνουν: παστίτσαδα (κοκκινιστό κόκορα με μακαρόνια), μπουρδέτο (Σκορπίνα με πικάντικη σάλτσα), λευκό Χέλι, σοφρίτο (μοσχάρι κατσαρόλας με ξίδι, λάδι & κρασί), σαβόρο (μαριναρισμένα ψάρια με σταφίδες, σκόρδο & δεντρολίβανο ), τρυγόνια με κουκιά & αγκινάρες, πιλάφι με πεταλίδες και λαδερά φαγητά που είναι συνήθως κοκκινιστά λαχανικά κατσαρόλας. Στις 15 Αυγούστου, όπου πραγματοποιείται η γιορτή της Παναγίας, το παραδοσιακό γεύμα αποτελείται από βραστό μοσχαρίσιο κρέας με ζωμό και λεμόνι και σερβίρεται στο κοντινό νησί της Παναγίας. Οι Παξοί είναι επίσης διάσημοι για το φρέσκο ψάρι, τα θαλασσινά, τους αστακούς, το τοπικό λάδι, το κρασί, το λαδοτύρι και τον υπέροχο τόνο των Παξών. Τέλος, η τσιλιγουρδόπιτα είναι τυπικά μια κρεατόπιτα – μια τοπική σπεσιαλιτέ με βάση το συκώτι.